مهارت های ارتباطی

مهارت‌های ارتباطی، توانایی‌هایی هستند که هنگام ارائه و دریافت انواع مختلف اطلاعات از آنها استفاده می‌کنید. در حالی که این مهارت ها ممکن است بخشی منظم از زندگی کاری روزانه شما باشد، برقراری ارتباط به شیوه ای واضح، موثر و کارآمد یک مهارت بسیار ویژه و مفید است. یادگیری از ارتباطات بزرگ اطراف خود و تمرین فعالانه راه هایی برای بهبود ارتباطات خود در طول زمان مطمئناً از تلاش های شما برای دستیابی به اهداف مختلف شخصی و حرفه ای پشتیبانی می کند.

مهارت های ارتباطی شامل گوش دادن، صحبت کردن، مشاهده کردن و همدلی است. همچنین درک تفاوت در نحوه برقراری ارتباط از طریق تعاملات رو در رو، مکالمات تلفنی و ارتباطات دیجیتالی مانند ایمیل و رسانه های اجتماعی مفید است.

انواع ارتباطات

چهار نوع اصلی ارتباط وجود دارد که ممکن است به صورت روزانه از آنها استفاده کنید، از جمله:
کلامی: برقراری ارتباط از طریق زبان گفتاری.
غیرکلامی: برقراری ارتباط از طریق زبان بدن، حالات چهره و آواز.
نوشتاری: برقراری ارتباط از طریق زبان نوشتاری، نمادها و اعداد.
تصویری: ارتباط از طریق عکاسی، هنر، طراحی، طرح، نمودار و نمودار.

چگونه مهارت های ارتباطی را برجسته کنیم

در اینجا چند راه وجود دارد که می توانید مهارت های ارتباطی خود را در رزومه و مصاحبه شغلی خود برجسته کنید:

مهارت های ارتباطی در رزومه شما

رزومه ای که به خوبی نوشته شده است خود نشان دهنده مهارت های ارتباطی قوی است. اطمینان حاصل کنید که رزومه شما دارای ساختار مناسب و بدون اشتباهات املایی و گرامری است. علاوه بر این، ممکن است بخواهید برخی از مهارت‌های ارتباطی مثبت را نیز در بخش مهارت‌های رزومه خود بگنجانید، به خصوص اگر پست شغلی به مهارت‌های ارتباطی خاصی در توضیحات نیاز دارد. می‌توانید مهارت‌هایی را به رزومه خود برای کارفرمایانی که با مجموعه مهارت‌های شما به دنبال نامزد هستند، اضافه کنید.

مهارت های ارتباطی در توصیه نامه شما

توصیه نامه شما یک فرصت عالی برای توضیح بیشتر در مورد مهارت های ارتباطی شما است. در حالی که می‌توانید مستقیم‌تر در مورد چگونگی ارتباط مؤثر در اینجا صحبت کنید، اما در سطح بالا، توصیه نامه شما یکی از اولین برداشت‌های کارفرما از مهارت‌های شما است. شما می‌خواهید که نامه خود را مختصر، خوب ، عاری از اشتباهات املایی و متناسب با موقعیتی که برای آن درخواست می‌کنید، بنویسید.

 

مقالات مرتبط : مهارت ارتباطی برای موفقیت شغلی

مهارت های ارتباطی در مصاحبه شغلی شما

اولین و مهمترین راهی که می توانید در مصاحبه خود ارتباط برقرار کنید این است که چگونه خود را معرفی می کنید. 10 تا 15 دقیقه زودتر در مصاحبه حاضر شوید و لباس مناسب شغل مورد نظر خود را بپوشید. به نشانه های غیرکلامی که از طریق زبان بدن نشان می دهید توجه کنید.

در طول مصاحبه از اعمالی مانند خمیدن یا نگاه کردن به تلفن خود اجتناب کنید. نگاه کردن در چشمان مصاحبه کننده، به کارگیری مهارت های گوش دادن فعال و نشان دادن اعتماد به نفس، همگی راه های مثبتی برای برقراری ارتباط در مصاحبه شما هستند. تقریباً هر کاری که انجام می دهید – چه در محل کار و چه در زندگی – می تواند به عنوان نوعی ارتباط تلقی شود. با شناسایی نقاط قوت و ضعف خود و انجام منظم عادت های خوب، می توانید نحوه ارتباط و برقراری ارتباط با دیگران را بهبود ببخشید.

چگونه مهارت های ارتباطی خود را بهبود بخشید

با تجربه و تمرین می توانید مهارت های ارتباطی خود را یاد بگیرید و ارتقا دهید. با شناسایی نقاط قوت خود شروع کنید و سپس آن زمینه ها را تمرین و توسعه دهید.

ارتباطات خوب را در اطراف خود مشاهده کنید

افراد حرفه ای، خانواده و دوستانی را شناسایی کنید که به طور مداوم ایده ها و اطلاعات را به وضوح با احترام، همدلی و اعتماد به اشتراک می گذارند. راه های ارتباطی خاص آنها با دیگران را مشاهده کرده و یادداشت برداری کنید. آیا در برخی موارد از لحن خاصی استفاده می کنند؟ چه زمانی؟ چگونه اطلاعات، ایده ها یا دستورالعمل های پیچیده را توضیح می دهند؟ در صورت وجود از چه نوع احساساتی هنگام برقراری ارتباط استفاده می کنند؟ ارتباطات آنها چگونه بر دیگران تأثیر می گذارد؟

از یک دوست یا همکار صمیمی انتقاد سازنده بخواهید

ممکن است سخت باشد که بدانید چگونه به عنوان یک ارتباط دهنده درک می شوید. برای دریافت نظر عینی، از یک دوست مورد اعتماد بازخورد صادقانه آنها را بخواهید. درک زمینه های بهبود ارتباطات می تواند به شما کمک کند تا بر روی چه چیزی تمرکز کنید.

بهبود عادات ارتباطی را تمرین کنید

بسیاری از مهارت های ارتباطی عاداتی هستند که در طول زمان به وجود آورده اید. شما می توانید با تمرین عادات جدیدی که شما را به یک ارتباط بهتر تبدیل می کند، این مهارت ها را بهبود بخشید. این ممکن است شامل پاسخگویی بیشتر به ارتباطات هنگام ارسال، یادآوری تماس چشمی، تمرین دادن بازخورد مثبت و پرسیدن سؤال در مکالمات باشد.

در کارگاه ها یا کلاس های مهارت های ارتباطی شرکت کنید

چندین سمینار، کارگاه و کلاس آنلاین و آفلاین وجود دارد که می تواند به شما کمک کند ارتباط بهتری داشته باشید. این کلاس ها ممکن است شامل آموزش، ایفای نقش، تکالیف نوشتاری و بحث های آزاد باشد.

به دنبال فرصت هایی برای برقراری ارتباط باشید

هم در داخل و هم در خارج از کار به دنبال فرصت هایی باشید که شما را ملزم به استفاده از مهارت های ارتباطی می کند. این به شما کمک می کند تا مهارت های خوب را تازه نگه دارید و در عین حال فرصت تمرین مهارت های جدید را نیز به شما می دهد.

 

برقراری ارتباط موثر در محل کار

در حالی که چندین مهارت ارتباطی وجود دارد که در سناریوهای مختلف از آنها استفاده خواهید کرد، چند راه وجود دارد که می توانید ارتباط موثری در کار داشته باشید:

واضح و مختصر باشد

استفاده از پیام خود را تا حد امکان آسان کنید، احتمال سوء تفاهم را کاهش می دهد، پروژه ها را سرعت می بخشد و به دیگران کمک می کند تا به سرعت اهداف شما را درک کنند. به جای اینکه با جملات طولانی و مفصل صحبت کنید، تمرین کنید که پیام خود را به معنای اصلی آن کاهش دهید. در حالی که ارائه زمینه مفید است، بهتر است در هنگام تلاش برای برقراری ارتباط ایده، دستورالعمل یا پیام خود، لازم ترین اطلاعات را ارائه دهید.

همدلی را تمرین کنید

درک احساسات، ایده ها و اهداف همکارتان می تواند به شما در برقراری ارتباط با آنها کمک کند. به عنوان مثال، ممکن است برای شروع یک پروژه به کمک سایر بخش ها نیاز داشته باشید. اگر آنها مایل به کمک نیستند یا نگرانی هایی دارند، تمرین همدلی می تواند به شما کمک کند پیام خود را به گونه ای قرار دهید که نگرانی آنها را برطرف کند.

خودت را ثابت کن

در مواقعی، لازم است برای رسیدن به اهداف خود قاطع باشید، چه درخواست افزایش حقوق داشته باشید، چه به دنبال فرصت های پروژه باشید یا در مقابل ایده ای که فکر نمی کنید سودمند باشد مقاومت کنید. در حالی که ارائه با اعتماد به نفس بخش مهمی از محل کار است، شما همیشه باید در مکالمه محترمانه رفتار کنید. حفظ لحن یکنواخت و ارائه دلایل منطقی برای ادعاهای خود به دیگران کمک می کند تا افکار شما را پذیرا باشند.

آرام و ثابت باشید

هنگامی که اختلاف نظر یا درگیری وجود دارد، می توان به راحتی احساسات را وارد ارتباطات خود کرد. حفظ آرامش هنگام برقراری ارتباط با دیگران در محل کار بسیار مهم است. مراقب زبان بدن خود باشید و دستان خود را روی هم نزنید یا چشمان خود را نچرخانید. حفظ زبان بدن ثابت و حفظ لحن صدای یکنواخت می تواند به شما کمک کند تا به نتیجه ای صلح آمیز و سازنده برسید.

از زبان بدن استفاده کنید و بخوانید

زبان بدن بخش کلیدی ارتباط در محیط کار است. به پیام هایی که مردم با حالات و حرکات صورت خود ارسال می کنند، دقت کنید. همچنین باید به نحوه برقراری ارتباط (عمدا یا غیرعمدا) با زبان بدن خود توجه زیادی داشته باشید.

 

مقالات پیشنهادی : مهارت های مدیریت زمان
معرفی هوش مصنوعی ChatGPT

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

Instagram
بلوویرا در اینستاگرام
Telegram
بلوویرا در تلگرام
Instagram

بلوویرا در اینستاگرام

Telegram

بلوویرا در تلگرام

پست های اخیر:
تبلیغات:
بنر بلوویراکست
سفارش طراحی سایت بلوویرا
خدمات سئو سایت بلوویرا
پشتبانی سایت وردپرس بلوویرا

مقالات مرتبط:

درخواست طراحی سایت:

جهت طراحی سایت و راه اندازی کسب و کار آنلاین خود در بستر اینترنت فرم زیر رو پر کنید.

طراحی سایت با بلوویرا
مشاوره

درخواست مشاوره:

برای رزرو وقت مشاوره در حوزه طراحی سایت ، راه اندازی کسب و کار و سئو با ما در تماس باشید.

فهرست