گوگل آنالیتیکس چیست و چرا استفاده از آن ضرورت دارد؟

  1. خانه
  2. بلوویرا بلاگ
  3. گوگل آنالیتیکس چیست و چرا استفاده از آن ضرورت دارد؟
گوگل آنالیتیکس چیست بلوویرا

گوگل آنالیتیکس یک سرویس رایگان تجزیه و تحلیل سایت است که ابزارهای تحلیلی اولیه و آمار مورد استفاده برای بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO) و بازاریابی را ارائه می دهد. عملکرد یک وب سایت و اطلاعات مربوط به بازدیدکنندگان آن با استفاده از Google Analytics بررسی و تجزیه و تحلیل می شود.

علاوه بر شناسایی محبوب‌ترین صفحات کاربر، می‌تواند اطلاعات ارزشمندی در مورد اثربخشی ابتکارات و کمپین‌های بازاریابی یک شرکت ارائه دهد، نحوه انجام وظایف مشتریان (مانند خرید یا افزودن اقلام به سبد خرید آنها) ، روندها و الگوهای رفتار مشتری و جمع آوری داده های جمعیت شناختی. را بررسی کند.

 

گوگل آنالیتیکس چگونه کار می کند؟

برای جمع آوری داده های کاربر از هر بازدید کننده وب سایت، گوگل آنالیتیکس از تگ های صفحه استفاده می کند. تگ های صفحه جاوا اسکریپت به کد هر صفحه اضافه می شود. سرورهای جمع آوری داده های گوگل از طریق استفاده از این تگ که در مرورگر بازدیدکننده تعبیه شده است، داده ها را از هر بازدیدکننده دریافت می کنند. سپس ممکن است گزارش‌های قابل تنظیم توسط Google Analytics برای نظارت و نمایش داده‌ها در مورد ترافیک وب‌سایت، میانگین طول جلسه، جلسات بر اساس مسیر، بازدید از صفحه و موارد دیگر تولید شود.

برای جمع آوری اطلاعات بازدیدکنندگان، تگ صفحه به عنوان یک چراغ وب یا وب باگ در صفحه عمل می کند. با این حال، سیستم نمی‌تواند داده‌هایی را از کاربرانی که کوکی‌ها را غیرفعال کرده‌اند جمع‌آوری کند، زیرا به کوکی‌ها وابسته است.

گوگل آنالیتیکس قابلیت هایی دارد که به کاربران این امکان را می دهد تا ببینند بازدیدکنندگان چگونه با وب سایت خود در طول زمان تعامل دارند. جمع‌آوری داده‌ها، تجزیه و تحلیل، ردیابی، تجسم، گزارش‌دهی و تعامل با سایر برنامه‌ها همگی از طریق استفاده از ویژگی‌ها امکان‌پذیر می‌شوند. موارد زیر تنها چند نمونه است:

  • ابزارهایی برای تجسم و نظارت بر داده ها، مانند داشبورد، کارت امتیازی، و نمودار فعالیت که تغییرات داده ها را در طول زمان نشان می دهد.
  • فیلتر کردن، اصلاح و تجزیه و تحلیل قیف داده ها.
  • رابط های برنامه کاربردی (API) برای جمع آوری داده ها.
  • بینش عملی، هوش و شناسایی ناهنجاری ها.
  • تقسیم بندی به منظور تجزیه و تحلیل زیر مجموعه های داده ها، مانند تبدیل.
  • گزارش های سفارشی برای تبلیغات، جذب مخاطب، رفتار مخاطب و تبدیل.
  • اشتراک گذاری و گفتگو از طریق ایمیل
  • ادغام با Google Ads، Salesforce Marketing Cloud، Google Data Studio، Google Optimize 360، Google AdSense، Google Optimize 360، Google Display & Video 360، Google Search Ads 360، Google Search Console و Google Ad Manager.برای هر وب‌سایت، مجموعه‌ای از

معیارها ممکن است در داشبورد Google Analytics نشان داده شود، با گزینه‌ای برای کاربران برای ذخیره نمایه‌ها برای استفاده در آینده. خلاصه محتوا، کلمات کلیدی، سایت های ارجاع، بررسی بازدیدکنندگان، همپوشانی نقشه و نمای کلی جریان ترافیک برخی از دسته هایی هستند که ممکن است ردیابی شوند.

علاوه بر این که از طریق وب سایت Google Analytics قابل دسترسی است، افزونه یا ویجتی برای ادغام داشبورد در سایر وب سایت ها نیز در دسترس است. فروشندگان مستقل همچنین داشبوردهای سفارشی Google Analytics را ارائه می دهند که ممکن است برای رفع نیازهای خاص سفارشی شوند.

 

مقالات مرتبط: خلاصه کتاب ایکیگای | رمز و راز ژاپنی ها

 

معیارهای گوگل آنالیتیکس

متریک یک واحد اندازه گیری کمی است که به طور کلی پذیرفته شده است. گوگل آنالیتیکس به مشتریان اجازه می دهد تا حداکثر 200 معیار را برای ارزیابی عملکرد وب سایت خود نظارت کنند. در حالی که برخی از معیارها ممکن است برای برخی از شرکت ها سودمندتر از سایرین باشد، موارد زیر از جمله معیارهای رایج مورد استفاده هستند:

1. کاربران
کاربر به عنوان یک بازدیدکننده منحصر به فرد یا برای اولین بار از یک وب سایت تعریف می شود.

2. نرخ پرش
تعداد بازدیدکنندگانی که فقط به یک صفحه نگاه کردند. سرورهای Google Analytics فقط یک درخواست از هر یک از این بازدیدکنندگان دریافت کردند.

3. جلسات
این مجموعه ای از واکنش های بازدیدکننده است که در طول یک دوره 30 دقیقه ای فعالیت رخ می دهد.

4. میانگین مدت زمان جلسه
میانگین زمانی که هر بازدیدکننده در سایت می گذراند.

5. درصد جلسات جدید
نسبت بازدیدکنندگان وب سایتی که اولین بازدید خود را انجام می دهند.

6. صفحات در هر جلسه
حداکثر تعداد دفعاتی که یک صفحه در طول یک جلسه دیده می شود.

7. تکمیل اهداف
هر چند وقت یکبار یک بازدیدکننده یک فعالیت دلخواه را انجام می دهد. علاوه بر این، این به عنوان تبدیل نامیده می شود.

8. بازدید از صفحه
تعداد صفحاتی که بازدید شده است.

 

داده های جذب کاربر در مقابل داده های رفتار کاربر

کسب و کارها ممکن است از گوگل آنالیتیکس برای جمع آوری انواع مختلف داده ها به دلایل تبلیغاتی استفاده کنند.

1. داده های کسب کاربر
امکان درک بهتر نحوه ورود بازدیدکنندگان به وب سایت را فراهم می کند. مشتریان ممکن است از طریق تعدادی از مسیرها، از جمله نتایج موتور جستجوی حمایت‌شده، نتایج موتور جستجوی ارگانیک، پیوندهای رسانه‌های اجتماعی، یا با قرار دادن آدرس اینترنتی مستقیماً در مرورگر وارد شوند. درک آمار جذب کاربر برای به حداکثر رساندن ترافیک وب سایت بسیار مهم است.

2. داده های رفتار کاربر
نحوه تعامل بازدیدکنندگان با وب سایت و سطح تعامل آنها را نشان می دهد. این زمان صرف شده در هر صفحه، تعداد صفحات بازدید شده، و اینکه آیا آنها با ویدئوها و تصاویر در تعامل هستند یا خیر را پوشش می دهد. این داده‌ها ممکن است برای توسعه طرح‌بندی‌های وب به کار گرفته شوند که به طور مؤثرتری کاربران را به اطلاعاتی که می‌خواهند مرتبط می‌کند و در نتیجه تجربه کاربری موفق‌تری را به همراه دارد. بهینه سازی تجربیات کاربر بر اساس داده های رفتار کاربر، احتمال فروش و تبدیل را افزایش می دهد.

 

Google Analytics 4 چیست؟

جدیدترین نسخه Google Analytics، معروف به GA4، در اکتبر 2020 منتشر شد. Google Analytics 4 یک ارتقاء قابل توجه نسبت به تکرارهای قبلی است. یادگیری ماشینی به جای کوکی های شخص ثالث برای بهبود دقت داده ها استفاده می شود و یک تجربه کاربری کاملاً جدید ارائه می شود. در زیر برخی از ویژگی های جدید گوگل آنالیتیکس 4 آمده است:

  • هوش مصنوعی (AI) و یادگیری ماشین
  • تعامل با تبلیغات گوگل در سطح بالاتر
  • گزارش دهی مشتری محور بر اساس داده های جمع آوری شده در طول چرخه عمر است
  • قابلیت‌های ردیابی که نیازی به کدگذاری اضافی ندارند و می‌توانند داده‌ها را در زمان واقعی تحویل دهند
  • افزایش مدیریت داده ها و ویژگی های انطباق با مقررات

 

مزایا و معایب گوگل آنالیتیکس

مزایای گوگل آنالیتیکس

1. هزینه

گوگل به شما این امکان را می دهد که از نسخه تجزیه و تحلیل جهانی به صورت رایگان استفاده کنید. برخلاف نسخه های پریمیوم، نیازی به پرداخت هیچ هزینه ای ندارید. متأسفانه محدودیتی وجود دارد. با این حال، برای خدمات کوچک، این کاملا رایگان است.

برای شرکت های بزرگ سازمانی که بیش از 5 میلیون نمایش در ماه هستند، نمی توانند از این سرویس به صورت رایگان استفاده کنند. آنها مجبور به استفاده از نسخه بالاتر به نام Google Analytics 360 هستند که معمولاً حدود 150000 دلار در سال هزینه دارد. برای توجیه این محدوده قیمت بالاتر، این سرویس قابلیت های گزارش دهی اضافی را ارائه می دهد.

 

2. کاربر پسند

گوگل آنالیتیکس اطلاعات را به راحتی قابل هضم می کند. رابط کاربری Google Analytics درک اطلاعات مختلف را آسان تر می کند. کاربران می توانند فوراً عملکرد وب سایت آنها را مشاهده کنند. معیارهایی مانند محبوبیت صفحه وب، مخاطبان، مکان، کمپین ها، همه را می توان با استفاده از این ابزار ردیابی کرد. برای کمک به درک بهتر، داده ها نیز در قالب نمودار، جداول و نمودار نشان داده می شوند.

 

3. تصمیم گیری

اندازه گیری عملکرد یک جنبه مهم در تصمیم گیری است. همانطور که قبلا ذکر شد، Google Analytics می تواند برای درک رفتار کاربر استفاده شود. بینش های مختلف ارائه شده توسط این ابزار تجزیه و تحلیل، قضاوت را آسان تر می کند. دقیقاً می دانید که مشتریان شما به چه چیزی در سایت شما علاقه مند هستند و چه تغییراتی را می توان برای بهبود رابطه انجام داد. تمام داده های نشان داده شده در اینجا بر اساس تعامل واقعی مشتری است.

 

4. در دسترس بودن

به طور پیش فرض، Google Analytics یک ابزار جهانی است. این فرصت را برای هر کسی در سراسر جهان فراهم می کند تا معیارهای وب سایت خود را درک کند. برای سازمان‌های بزرگ، تجزیه و تحلیل بینش‌های خود را در حین فعالیت در کسب‌وکارهای مختلف در سراسر جهان آسان می‌کند.

 

5. پشتیبانی از دستگاه

Google Analytics قادر به پشتیبانی از چندین دستگاه است. این فقط برای رایانه های رومیزی در دسترس نیست. Analytics با گوشی های هوشمند و تبلت ها سازگار است. بنابراین می توانید معیارهای وب سایت خود را با استفاده از این دستگاه ها نیز مشاهده کنید. اما فقط به شرط داشتن اتصال به اینترنت.

این امر گوگل آنالیتیکس را به ابزاری توصیه شده برای مشاغلی تبدیل می کند که دائما در حال حرکت هستند و نیاز به دسترسی فوری به حساب های خود دارند.

 

معایب گوگل آنالیتیکس

1. قابلیت اطمینان

Google Analytics همیشه ابزار قابل اعتمادی نیست. در برخی موارد، ترافیک ربات به اشتباه به عنوان ترافیک واقعی در داشبورد Google Analytics گزارش می شود. گوگل نمی تواند وب سایت ها را به صورت جداگانه ردیابی کند. بنابراین، هر اطلاعاتی که ارائه می شود باید به صورت تقریبی در نظر گرفته شود.

همچنین مواردی وجود دارد که منبع ترافیک به اشتباه گزارش شده است. متعاقبا، این اطلاعات نادرست برای همیشه در داخل سرور ذخیره می شود. بنابراین شما باید این را در مرجع آینده نیز درج کنید.

 

2. محدودیت ها

گوگل آنالیتیکس معمولاً اطلاعات زیادی در مورد نحوه عملکرد وب سایت شما ارائه می دهد. با این حال، این اطلاعات هنوز محدود است. نسخه رایگان Google Analytics کاملاً به کوکی ها بستگی دارد. برخی از دولت ها و سازمان های نظارتی کشور محدودیت هایی را برای استفاده از کوکی های اینترنتی ایجاد می کنند. بنابراین همیشه بهترین راه برای ردیابی با استفاده از کوکی ها نیست.

اگر کسب‌وکار شما به شکل هوشمندانه‌تری از ردیابی نیاز دارد، ممکن است لازم باشد Google Analytics 4 را انتخاب کنید. برخلاف نسخه استاندارد Google Analytics، Google Analytics 4 از شکل پیشرفته‌تری از هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی استفاده می‌کند.

 

3. افزونگی

همچنین نمی‌توانیم انکار کنیم که Google Analytics معیارهای زیادی را گزارش می‌کند که برای یک کاربر معمولی غیر ضروری است. گاهی اوقات، این داده های اضافی در واقع می توانند سردرگمی ایجاد کنند. برای پیمایش یک اطلاعات، کاربران باید گزینه های زیادی را طی کنند. علیرغم ارائه اطلاعات زیادی توسط گوگل آنالیتیکس، تنها درصد کمی از آنها در واقع مفید است.

 

4. پیچیدگی

اگرچه رابط کاربری ساده‌تر شده است، اما می‌تواند برای برخی از کاربران تازه کار گیج‌کننده باشد. با به روز رسانی های جدید مداوم ممکن است پیچیده تر شود. مگر اینکه شما یک متخصص تجزیه و تحلیل وب باشید، ممکن است برای استفاده از آن نیاز به آموزش داشته باشید.

اگر کاربر جدیدی هستید، باید مدتی را صرف یادگیری این ابزار کنید. این نیاز به صبر و حوصله زیادی دارد زیرا ممکن است وقت شما را از دست بدهد. حتی برای برخی از افراد نصب Google Analytics یک فرآیند چالش برانگیز است.

 

5. پشتیبانی فنی

با گذشت زمان، متوجه خواهید شد که راه اندازی و نگهداری یک حساب تجزیه و تحلیل فرآیند آسانی نیست. گوگل آنالیتیکس فاقد پشتیبانی فنی است. هیچ پشتیبانی اختصاصی برای کمک به حل مشکلات وجود ندارد.

هنگامی که با مشکلی مواجه شدید، تنها گزینه موجود یا یک انجمن انجمن یا یک مستندات آنلاین است. گاهی اوقات، راه حل های ارائه شده در اینجا ممکن است قدیمی یا کاملا بی ربط باشند. از این رو، دیگر نمی توانید این راه حل ها را برای مشکل فعلی خود اعمال کنید.

سخن نهایی

در این مطلب به بررسی نکات ابتدایی استفاده از گوگل آنالیتیکس پرداختیم. در مطالب آینده به شما یاد خواهیم داد که چطور با این ابزار کار کنید. امیدوارم که این مطلب بتواند کمکی هر چند کوچک در راستای استفاده بهینه از گوگل آنالیتیکس به شما بکند.

 

طراحی سایت در شیراز

2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

Instagram
بلوویرا در اینستاگرام
Telegram
بلوویرا در تلگرام
Instagram

بلوویرا در اینستاگرام

Telegram

بلوویرا در تلگرام

پست های اخیر:
تبلیغات:
بنر بلوویراکست
سفارش طراحی سایت بلوویرا
خدمات سئو سایت بلوویرا
پشتبانی سایت وردپرس بلوویرا

مقالات مرتبط:

درخواست طراحی سایت:

جهت طراحی سایت و راه اندازی کسب و کار آنلاین خود در بستر اینترنت فرم زیر رو پر کنید.

طراحی سایت با بلوویرا
مشاوره

درخواست مشاوره:

برای رزرو وقت مشاوره در حوزه طراحی سایت ، راه اندازی کسب و کار و سئو با ما در تماس باشید.

فهرست